נושאים לפרשת ויצא

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/11/02 17:21 כח בחשון התשסג

שאלה

מה אפשר ללמד בפרשת "ויצא" (לכיתה ז') ?

תשובה

שלום וברכה,
לא ציינת בשאלתך, באיזה מסגרת מדובר, בית ספר, תנועת נוער, שיעור תורה או פ"ש, עונג שבת או כל אפשרות אחרת. בכל אחת מהאפשרויות משתנה התשובה.
למרות זאת ארשום לך כמה נק'.
1. חלום יעקב (מה זה חלום? איך הוא פועל? כמה צריך להאמין לו?).
2. הברית עם יעקב, בפרט, ועם האבות, בכלל.
3. היחס בין יעקב לרחל. (יש מקום לדבר על המושג 'אהבה', במשמעויות העמוקות שלו. הנוער היום לא חי בווקום, והוא נחשפ ממילא לכל מיני תכנים לא חיובים. לכן יש מקום להורים ולאנשי חינוך לגעת בנושאים הללו מתוך תורה וקדושה).
4. היחס לרמאים, כיצד התמים צריך להתנהג בסביבה שונה "עם נבר תתבר" (בין יעקב ללבן).
5. היחס בין ארץ ישראל לחוץ לארץ.
הרשימה חלקית, ואינה מתיחסת לצורך בהוראת פשט בפסוקים.
במידה ותרצה לשאול שוב, בצורה יותר ממוקדת, אשמח לענות שוב.
בברכה
שמיר, חברים מקשיבים