נהיגה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 18/12/05 12:37 יז בכסלו התשסו

שאלה

אני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה ויש לי בעיה.

במשך כל חיי אני מקפידה לשמור על נגיעה,ייחוד וכדומה.

נראה לי כ"כ מגוחך שבשביל נהיגה אני אפר את זה (כי הרי לפעמים השעורים הם בלילה ונוגעים אחד בשני וגם יושבים די קרוב). מה עליי לעשות, במיוחד שלא שמעתי על מורות לנהיגה באזור שלי (ירושלים), מה עושים?

אשמח עם תענו לי בהקדם.

הלל

תשובה

ראשית שמחתי לשמוע שאת לוקחת בחשבון בתוך השיקולים את שיקולי הצניעות דבר שמראה על הזדהות והפנמה עם ערכי הצניעות.

א. ניתן לברר אולי אצל מורות נהיגה חרדיות וכדומה האם קיימות באזור ירושלים וגם אם אין מורות ניתן לחפש מורה דתי שרגיש לנושא הצניעות [בדרך כלל עדיף נשוי] כך שתוכלי לעלות לפניו את הבעיות.

ב. למעשה ניתן מראש לדבר עם מורה הנהיגה כך שתגדירו לגבי נגיעה למשל שהוא לא יגע בהילוכים ביד שלך, אלא בחלק התחתון של ההילוכים, וכן לגבי ההגה. לגבי איסור יחוד – פשוט שדיף כבישים ומקומות סואנים אם מדובר בלילה, ולא מקומות חשוכים ונידחים, גם מצד איסור יחוד, וגם מצד הבחורה עצמה שמודעות שראש לא תכניס אותה לאחר מכן לסיטואציה לא נעימה.

ג. צריך עוד להבהיר שגם אם לאחר שהבהרת את כל מה שהזכרנו, ובכל זאת בטעות המורה נגע וכדומה, הרי שבנגיעה כזו של טעות – אין איסור, ולכן במקרה כזה אין את צריכה לקחת ללב כאילו לא היית מספיק מודעת ויכלת למנוע זאת.

לסיום התרשמתי מהמודעות שלך לצניעות, מקווה שתצליחי לממש אותה במיסגרות החיים.
[התשובה התאחרה משום שחיפשנו מורה אישה בירושלים שנוכל להפנות אותה אליך]

נשמח לתגובה karnei_shomron@intermail.co.il