נגיעה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/02/06 10:40 י בשבט התשסו

שאלה

אני יודע שאם אישה נשואה שוכבת עםגבר אחר (לא בעלה). אז היא אסורה על בעלה ועל בועלה לעולמים.

מה לגבי נגיעה באישה נשואה(פרודה)... איך הדין הזה מתייחס לזה?

(וכשאני מדבר על נגיעה אני מדבר על הכ-ל חוץ מהאקט עצמו.) אודה לתשובה מהירה.

אני רוצה למקד את זה.

אם אני נוגע באישה נשואה. האם מותר לי אח"כ להתחתן איתה?

תשובה

שלום,

ראשית יש להבהיר שאשה נחשבת נשואה לכל דבר ועניין, גם אם היא פרודה מבעלה. כל זמן שלא קבלה ממנו גט כהלכה, היא נשארת אשתו, ואין זה משנה מה היחסים ביניהם.

חל איסור מוחלט על קיום יחסי אישות עם אשה נשואה ע"י כל אדם שאינו בעלה. זוהי עבירה של גילוי עריות, אחת משלושת העבירות החמורות ביותר בתורה, וכפי שציינת, אשת איש שזנתה אסורה לבעל ואסורה לבועל. אם נולד ילד כתוצאה מיחסים אלה, הרי הוא ממזר.

כמו כן אסור באיסור מוחלט כל מגע גופני של חיבה עם אשת איש, כולל כמובן נשיקות, חיבוקים, החזקת ידיים וכדו'. גם יחסי קרבה שאינם גופניים, אך הם בעלי אופי המבטא רגש רומנטי, אהבה או משיכה הנם אסורים, למשל בילוי משותף, שיחות נפש וכדו'. חשוב להפנים את העיקרון: אשה נשואה- מוקפת חומת אש המפרידה בינה לבין כל גבר שאינו בעלה, ואין לאפשר כל קרבה מעבר ליחסי מכרות וידידות שגרתיים. ונדגיש שוב, שמדובר גם באשה הפרודה מבעלה!

אולם אם עבר אדם על האיסור ונגע באשה, הרי שכל זמן שלא קיימו יחסי אישות- אין היא נאסרת על בעלה ועליו. אף על פי כן הדבר חמור, ובעל המודע ליחסי קרבה שכאלה בין אשתו לגבר אחר יכול במקרים מסויימים אף לגרשה מבלי לשלם את כתובתה.

לכן, חובה להימנע מכל מגע פיזי או קשר קרוב עם אשת איש, גם אם בכוונתה להתגרש מבעלה, והדבר חמור ביותר* אך כאמור, מגע רגיל אינו אוסר את האשה.

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il