מת לנסוע לאומן

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 18/01/06 12:13 יח בטבת התשסו

שאלה

שלום ! אני מאד רוצה לטוס לאומן כי שמעתי שיש בזה תיקון ענק שרק רבי נחמן יכול לתקן הבנתי שמותר לצאת בשביל זה מארץ ישראל כדין יציאה מהארץ לקברי צדיקים אבל רבי נחמן שהוא כל כך חסיד של ארץ ישראל האם זה לא מצער את נשמתו שאני בא אליו מארץ ישראל ? ב. האם הדין הזה של קברי צדיקים הוא רק למי שמתאווה ממש והוא חסיד אמיתי ולא אחד שרק רוצה איזה תיקון אז הוא בא ? תודה רבה !

תשובה

יהודה יקר,
רבי נחמן שמח מאד על כל נשמה שמגיעה אליו לשם תיקון הנפש, כפי שאמר בעצמו. אין שום איסור לצאת מארץ ישראל לחו"ל להשתטח על קברי צדיקים וגם לא צריך להיות צדיק בשביל זה. תוכל להיכנס לאתר שלנו ולקרוא שם מאמר בשם "שגרירות של האין סוף", שדן באריכות בסוגיה זו: www.levhadvarim.cim
בעוד כחודש אנחנו מוצאים סדנא לאומן ולמז'בוז' וגם על זה תוכל לקרוא באתר ב"חדשות ופעילות" תחת הכותרת: סדנת צמיחה רוחנית באומן מז'בוז'. מומלץ ביותר.
בהצלחה רבה,
ארז