מתקן מים קרים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 16/11/03 12:19 כא בחשון התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב.

מהו דין השימוש, בשבת, במתקן מים מינרליים המקרר את המים (חימום המים שבו מנוטרל לחלוטין)

במתקן המוכר של חברת נביעות שבו המיכל הינו למעלה ואין חשש שהזרמת המים נעשית בכוח חשמלי, אלא שכל החשש שפעולת הקירור נעשית באמצעות טרמוסטט שמפעיל את המנוע כאשר מוציאים מים קרים ובמקומם נכנסים החמים.

בתודה ובברכה

מאיר

תשובה

בס"ד

השלום וברכה

בבדיקה שעשיתי בעבר ביחס למיתקן מי עדן נאמר לי שאין כל קשר בין הוצאת המים להפעלת הקרור של המים. כלומר, גם אם אוציא מים וגם אם לא אוציא את המים מערכת הקרור תעבוד בצורה שווה. אם כן, אין כל איסור להוציא מים ממיתקן זה. הוצאת מים גורמת רק לכניסת מים, ובכך אין כל הבדל בין זה לבין הכנסת מים למקרר בעודו עובד שלדעת כולם מותר. אם אכן, מיתקן מי נביעות עובד בעקרון זהה לזה שציינתי אין כל חשש של איסור להוציא מים קרים במהלך השבת.

בברכה
מאיר נהוראי