מתי להתחתן?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 08/01/03 13:27 ה בשבט התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני היום מכהנת בשנת השירות השניה שלי. לפני כחצי שנה פגשתי בחור (שהוא מהשבט שלי בבני-עקיבא).ב"ה הקשר ממש רציני ונראה שהולך לכיוון חתונה בעז"ה.

השאלה שלי היא א. מתי עדיף להתחתן לפני צבא או אחרי? (בכל מקרה נתחתן סוף שנה הזאת אמצע שנה הבאה) ב. כרגע הוא לא מוכן בכלל לחתונה. הוא צריך להמשיך ללמוד ולגבש את הדרך שלו.לאור כל זאת, יש עוד דברים שאני לא יודעת עליו, לדוג' מה יעשה בעתידו (המקצועי), מה המצב הדתי שלו. האם חשוב להכיר לעומק עד הפרט האחרון או שהבסיס, שנראה טוב, הוא מספיק?

כרגע אנחנו מדברים פעם בחודש כדי "למרוח" את הקשר.מה נכון לעשות?

תודה רבה,

מצפה לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום לשואלת היקרה!

הנני שמח שהכרת בחור טוב וישר וירא שמים.
עקרונית אל תעמדו בקשר בשביל "למרוח את הזמן" זה לא מתאים ולא ראוי.
אם נראה לכם שאתם מיועדים זה לזו, תבררו היטב מתי זמן החתונה המתאים לכם.
יש שעשו זאת לפני צבא – זה אפשרי וקשה יותר. ויש שעשו זאת אחרי.
בהחלט יש מקום לדעת מהי המוכנות שלכם לחתונה בכלל, ולחתונה הזאת בפרט.
את צריכה עקרונית וכן הוא להכיר את שורש האיש מדותיו ותכונותיו.
בודאי שאין צורך לחקור בעתידות ובדברים שגם הוא לא ידעם – עד אשר יהיו ויבואו.
אין לכם אלא לבדוק דברים בבחינת המצוי כעין "כאשר הוא שם"
ולשים את בטחונכם ואמונתכם בהשם יתברך שהוא ינחה אתכם בדרך הישרה והרצויה לפניו.
ויסוד מוסד חשוב ביותר בכל דבר ובפרט בענין זה, יש תמיד להתפלל להשם יתברך שיתן לכם מציאות חן ותדעו נאמנה שאותך הוכיח השם לעבדך ומהשם אישה לאיש.
על זאת יתפלל הבחור, וגם את תתפללי ובמאור התורה הקדושה יבנה הבית.
שמרו על קדושתכם וטהרתכם, והצליחו בכל מעשי ידיכם.
אמן.