משניות לנפטר

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 06/06/06 22:23 י בסיון התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום

לא עלינו לחבר שלי נפטר סבא.

הם חילקו ש"ס משניות ואני לקחתי מסכת עירובין הגעתי לפרק ה בעז"ה ואז לא עלינו אבא של מישהי בעירי שאני מכיר נפטר ולקחתי גם עבורו מסכת עירובין.

השאלה היא אם כיוונתי מפרק ה שאני לומד לעלילוי נשמת שניהם זה בסדר או שמא עלי לסיים רצף אחד עבור נשמת הראשון ואז להתחיל שוב עבור נשמת השני?

בתודה רבה מראש דניאל

תשובה

בס"ד
לדניאל שלו'
ראשית עליך לבדוק עם עצמך, האם התכוונת ללמוד עוד פעם מסכת עירובין? אם כך נדר גדול נדרת לאלוקי ישראל ועליך ללמוד את המסכת שוב בשלמותה. אם התכוונת שהלימוד שבין כך אתה לומד יהיה גם לעילוי נשמת השני, אז הנני מציע שתעצור עם הלימוד לעילוי נשמת הראשון למד את ארבעת הפרקים הראשונים לעילוי נשמת השני ואז המשך מפרק חמישי לעילוי נשמת שני הנפטרים.
שתזכה ללמוד וללמד לשמור ולעשות
אחיה שלמה אמיתי