משמעות של דברים שאני נפגשת איתם

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 06/01/05 22:29 כה בטבת התשסה

שאלה

שלום הרב!

ברור לי שכל דבר שנברא בעולם לא נברא סתם, אבל האם כל דבר שאני באופן אישי פוגשת- האם יש לזה משמעות כלפי? ז"א כל דבר שחוויתי בחיים או אפילו סתם דברים קטנים שנראים לכאורה חסרי חשיבות, האם גם אלה לא היו סתם ויש להם משמעות כלפי? מסר שרוצה ריבונו של עולם לומר לי?

ואני רוצה גם להרחיב את השאלה עוד טיפה- האם מותר לנו לשער למה הקב"ה עושה דברים? למשל- הצונאמי של שבוע שעבר- שמעתי שכמה אנשים אמרו שזה היה בכוונה שם כי שם יש הרבה עובדי אלילים וכו'.. איך אנשים יכולים לדעת מה הקב"ה רוצה ולמה הוא עושה דברים??

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

גם אילו היה מסר לכל פרט שעובר עלינו בחיים, אנחנו לא מסוגלים לחיות תוך חיפוש המסר בכל פרט.

האם בכל פעם שמזלג נופל לנו מהיד, נחפש מהו המסר הרוחני החבוי בכך?
רצוי שנשים לב שהוא לא יפול יותר ...

מותר לנו לשער מה הקב"ה עושה דברים, אך יש להדגיש: מותר לנו רק לשער. איננו יודעים.
אי אפשר לדעת האם הקב"ה הביא פורענות משום שיש שם עובדי אלילים או מסיבה אחרת.
כשקורה אסון כל כך גדול, לעניות דעתי קשה לתלות זאת בסיבה אחת. על כגון זה עלינו לומר שמעשי ה' גדולים וחכמים משלנו, ואין לנו אלא להרכין ראשנו ולקבלם.