משחק וציצית

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/12/05 23:18 יח בכסלו התשסו

שאלה

לרב שלום וברכה

אני מרבה לשחק כדורסל, והשאלה שלי האם שאני משחק אני יכול לשחק בלי ציצית?

(אולי זה מבזה את הציצית?)

תודה יאיר

תשובה

שלום יאיר

כידוע, החובה ללבוש ציצית היא רק למי שיש ארבע כנפות. ועל כן אין חיוב ללבוש ציצית. אך ברור שזהו הבגד שמסמל יותר מכל את היותנו יהודים (במיוחד כשרואים אותו, הווה אומר כשהציציות בחוץ).זהו הבגד הלאומי שלנו.
על ידי הציצית אנו זוכרים מי אנו ומה ייעודנו "וזכרתם את כל מצוות ה'".

לכן, אם הציצית מפריעה למשחק או שמא תתמלא זיעה וכדומה הרי שמותר להורידה בעת המשחק. אמנם, צריך להזהר שהורדת הציצית לא תיראה כזלזול במצוות. יתכן, שאפשר לייעד חולצת ציצית לזמני המשחק.
(אגב, גם בעת משחק כדורסל צריכים להיות צנועים ונראה לי שלא נאה לשחק רק בגופיה)

משחק נעים
אבינח ברנר וצוות ישיבת הר ברכה