מרצה שבא בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 21:26 כג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

כרגיל, במסגרת השאלות שלי בכל הנוגע למקום בו אני מתנדבת. אני מזכירה שזוהי מסגרת הפועלת בסופי שבוע לרווחת הנכה ברמה קבוצתית. במסגרת זו המדריכים והחניכים הינם דתיים וחילוניים, המקום, מתוך אידאולוגיה נעשית השתדלות מירבית לאפשר לדתיים לקיים את אורח חייהם ולכן ברמה הקבוצתית-הכלל, תשמר השבת, לא יוצר מצב שהטלוויזיה למשל דלוקה בשבת גם אם זה בחדר סגור, אבל כן יוכל אדם לשוחח בטלפון הנייד, או להאזין לווקמן. וכמובן, ארוחות ותפילות כיאה ובזמנן.

לאחר ההסבר הארוך: הסוגיה של הפעם דנה בשבת שנועדה למדריכים בלבד, גיבושם, העשרתם וכדומה. אנו מחפשים אנשים העוסקים בחינוך/ תרפיות למינהן/ פסיכולוגיה , שיוכלו להעביר סדנא ושבאופן זה או אחר תהא מקושרת לחוט המקשר בנינו המדריכים. הובעה כבר בקשה מצד הדתיים שלא יגיעו אנשים בשבת, או יעזבו בה, ע"מ להעביר את ההרצאות. זה לא פשוט, שכן זה מחייב את האדם שמעביר את הסדנא ללון במקום, לא כל אחד מסכים. אנו "הדתיים" מצידנו וגם ה"חילוניים" פועלים למצוא אנשים שכאלו (רעיונות יתקבלו ביותר מבברכה) , אך במידה ובסוף כן יגיע אדם להרצות בשבת ללא לינה, כיצד עלינו לנהוג , צריך לזכור את כי המרקם מאוד עדין בין המדריכים השונים וכמובן שאין לנו רצון לפגוע באף אדם, כמו כן יחס הדתיים הינו כ 50% מתוך כלל המדריכים.

אני מתנצלת על האריכות אך נדמה לי שזה בלתי נמנע, השאלה היא באמת דחופה שכן אותה שבת מיועדת לסוף השבוע הקרוב.

בברכת בשורות טובות,

תשובה

בס"ד

אם הוא בא ביום שישי ומרצה - שמעו את הרצאתו אע"פ שאפשר כי אחר כן הוא יחזור לביתו בשבת.
אם הוא בא בשבת - אינכם יכולים להכנס להרצאתו.
אם באמת אינכם יודעים - לא צריך לחקור.