מריבות בין בני זוג

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/02/06 00:28 כא בשבט התשסו

שאלה

בסד.שלום קראתי בספר שאם בני זוג רבים הרבה אז כנראה שזהו לא זיווג ומצד שני קראתי שהשטן או משהו כזה מנסה להפריד בין זוגות צעירים השאלה אם מדובר על בני זוג שהם נשואים בהקשר של השטן או גם על בני זוג שרוצים להנשא אך השטן גורם להם מריבות כדי שלא יתחתנו? ומה מבין שני הטענות הסותרות בניהם היא הנכונה?

תשובה

אני אינני מבין בענייני שטן וממלית לך שלא לתת אמון רב מדי בעניינים אלו .
הקב"ה מזווג זווגים . אומרים רז"ל . אנו אמנם בוחרים את שאהבה נפשנו והקב"ה משרה את ברכתו על הזוג החדש .
אך לעיתים ממעשים שךנו , מחשבות שלנו וכן תופעות שלא ניתן להסבירן חלה תקלה בחיי הנשואין והפערים הולכים וגדלים. אין זה אומר שצריך להתגרש חליליה אך זה מחייב עבודה יותר אינטנסיבית של בני הזוג בקירוב , אהבה , וניסיון ליצור דגם משופר יותר של הזוגיות מאשר הדגם שכשל .
ניתן כמובן לפנות ליועצת נישואין או לפסיכולוג שיסייע אך לא צריך להבהל מכל מריבה שמתפתחת גם אם היא ממושכת . מה שרואים משם לא רואים מכאן ולעיתים הדברים נראים אחרת אחרי שאוזרים כוחות נפש ומתגברים על המכשול . מאידך , יש לשים לב לנפילות שלכןם ולעבוד עליהם ביתר שאת .