מראית העין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/02/16 21:20 כב בשבט התשעו

שאלה

שלום.

יש לי בעיה ממש קשה עם מראית העיין באינטרנט אני כל הזמן נכנס לאתרים עם צוכן ממש לא הולם ואני ממש נמצא במלחמה עם היצר! אני פתאום מפסיק לכמה ימים ולא רואה כלום ומתחזק אבל אז אני לא מצליח לשלוט בעצמי ורואה.. אני ניסיתי כל כך הרבה דברים לעשות כדי לעזור לעצמי אבל אני לא מצליח ואני אדם דתי לומד בישיבה.. בבקשה אני חייב עזרה דחוףף

תשובה

אכן "יצרו של אדם מתחדש עליו בכל יום" וזהו אחד מהניסיונות הקשים ביותר לאדם, ובמיוחד בדורנו, בו כל התועבות הקשות ביותר זמינות בקלות בלתי נסבלת.
א. תדע ותפנים שאתה צדיק ממש ואהוב ביותר לפני הקב"ה. דברי חז"ל ברורים - "כל העושה דבר עבירה ומתבייש בו מוחלין לו על כל עונותיו" (ברכות יב,ב). ואין זה נחשב ל'אומר אחטא ואשוב', כפי שביאר האדמו"ר הזקן באגרת התשובה (פרק י"א). יתר על כן, בכל אותן דקות ושעות שהצלחת להתגבר קנית מעלה גדולה מאוד ו"אין מצוה יתירה מזו" (רש"י קידושין לט,ב). כל מחשבה מדכאת או מייאשת שאומרת שאתה רע, או תוכן תורני שנדמה לך שמחליש או מדכא אותך, אלו עצות היצר הרע. אל תקשיב.
ב. סור מרע - צריך לעשות כל מאמץ להסיר את כל האפשרויות של גלישה חופשית. כלומר התקנת סינון של רימון על המחשב (לפחות רמה 'גבוהה', ועדיף למעלה מזה). מניעת אפשרות של גלישה על הקו של השכנים (חיבור בכבל ולא באנטנה). חסימה מוחלטת של תכנים כאלו בפלאפון (גם בלי אפשרות של חיבור לאינטרנט של מישהו אחר) - או על ידי חברת נטספארק או על ידי צריבת המכשיר באופן שיאפשר רק גלישה למקומות מוגדרים מראש (יש חנויות שעושות זאת, כמו למשל זול-פון ליד הדוידקה בירושלים).
ג. עשה טוב - למצוא את החלקים בתורה שמניסיונך מרוממים אותך ונותנים לך כוחות, להעמיק כוונה בתפילה ובאמירת תהלים, ולמצוא אפיקים לעשייה מעשית חיובית כמו פעילות גופנית או התנדבות.
ד. אם אתה מגיע למסקנה שלבד אתה לא מצליח לצאת מזה, פנה לגוף כמו חברים מקשיבים - http://www.makshivim.org.il/. יש שם הרבה חומר בעניין, ובשיחת טלפון (בלי להזדהות) הם יוכלו להכווין גם לגורם מקצועי אם יש צורך.
בהצלחה רבה. אתה בכיוון הנכון.