מקרר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 22/02/06 20:35 כד בשבט התשסו

שאלה

שלום רב,

אנחנו מעוניינים לרכוש מקרר חדש.

האם יש בעיה ברכישת מקרר חדש ללא צג אלקטרוני במידה ומנטרלים את האור?

(כיום אנחנו לא מחמירים ואיננו מקפידים במקרר הישן על התקן שבת לפעולה קבועה של המנוע).

במכון לבדיקת פתרונות טכנולוגיים של הרב הלפרין יש רשימה מצומצמת של מקררים, ואולי הם מיועדים רק למי שמקפיד על פעולה של המנוע בשבת ?

תשובה

כפי שציינת מקרר בשבת יש בו שתי בעיות :
1. האור - כפי שציינת ניתן לפטור ע"י הוצאת המנורה מבעוד יום או ניתוקה באופן תמידי .
2. לעניין מקרר , כפי שציינת מדובר בחומרא כאשר יש שהתירו {פסיק רישא דלא אכפת ליה או מטעמים אחרים} לפתוח מקרר בשבת גם כאשר אין המנוע פועל אע"פ שזה יגרום להדלקתו בעתיד ואע"פ שוודאי שזה יגרום להדלקת המנוע }כמובן שעדיף ותבוא הברכה על המחמיר לקנות מקרר שמותקן בו הצג האלקטרוני אך אין זה חובה מצד הדין ותלוי בתוספת הכרוכה ובמצבו הכלכלי של השואל וברצונו לקבל עליו חומרא זו .
ג.