מקרה מוזר

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 30/06/05 23:58 כג בסיון התשסה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב השלום והברכה

קרה לי מקרה מוזר... הלכתי ברחוב באחת עשרה בלילה בערך ופתאום פנה אליי אדם עם בקבוק של שתיה חריפה ביד ואמר שחבר שלו צריך לקחת אותו לבית חולים וכואב לו והוא צריך שיחה וכו'... זה היה אדם זר שנראה קצת שיכור ונשמע כמו שיכור והבקבוק לא הוסיף ובסוף לא נתתי לו שיחה כי חששתי שמא יגנוב לי

האם נהגתי נכון? מה צריך לעשות במקרה כזה? אני לא מדבר רק מבחינת הלכה אלא גם מבחינת מידות והנהגות

בברכת שמים ממעל - זרובבל שם בדוי

תשובה

שלום וברכה

אם נתקלת באדם שיכור שביכולתו להזיק לך הרי תתרחק ממנו ותלך מהמקום. אין לך שום חובה הלכתית לסכן את עצמך. אם מדובר באדם שיש חשש שיזיק לעוברים ושבים הודע למשטרה בהקדם והם יטפלו בו כחוק ובאופן מוסרי למצבו

בברכה
מאיר נהוראי