מקלחות של נשים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 04/01/03 19:23 א בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני אחת שלא מתביישת במלתחות (נגיד במחנה של בנ"ע) ואין לי בעיה להתקלח בלי בגדים (ערומה), יש עוד כאלה כמוני ויש כאלה שמתבישות, עכשיו רציתי לדעת עם זה מותר?

ויש מקרים שיש בנים שמציצים

מה לעשות

תודה

תשובה

שלום לשואלת

את חתמת את שאלתך בסיפור מזעזע, כאילו כלום לא קרה "ויש בנים שמציצים" אני חושב שזה חמור ביותר.
ואם יוצאים למחנות חייבים לדאוג לקדושת המחנה "והיה מחניך קדוש" ולצניעות בנות ישראל, ואוי לנו אם יש תופעה מגונה של בנים הבאים לאזור מקלחות הבנות.
ולשם כך יש להעמיד שומרות בדרך למקלחות למנוע את הדבר.
לגבי מקלחת נשים כיוון שגוף האישה בנוי משינויי גיל לעיתים ולזמנים נראה לי שלא צנועה התופעה של "מקלחת" צבורית פתוחה לבנות.
אלא יש לסדר וילון לפני כל אחת ואחת.
זה לא מתאים ולא מכובד וגם את זה צריך לתקן
וראוי לכבודן של בנות ישראל.