מצפה רמון

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 08/10/02 00:06 ב בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

האם מצפה רמון היא ארץ ישראל לפי הפוסקים?

האם לא עדיף לחזק את יש"ע בכח התורה ובכח האנשים???

תודה מראש

יאיר

תשובה

שלום רב יאיר
כתב הגאון הרב צבי פסח פראנק זצ"ל רבה של ירושלים על דבר השאלה איך נהגו באילת לעניין יו"ט שני של גלויות "הנני מודיע כי הנגב הוא בכלל ארץ ישראל ולכן יו"ט הוא רק יום אחד בלבד ואין צריכים לנהוג שני ימים יו"ט. ובעניין תרו"מ מחוייבים בהפרשת תרו"מ ובכל המצוות התלויות בארץ"
וכן דעת הגרי"ש אלישיב שליט"א לפחות לחומרא, וכן דעת הגר"מ אליהו.
הערבים רוצים גם את ישע גם את הגליל וגם את הנגב, ולכן צריך לחזק את שלושת המקומות האלה ישע הגליל והנגב. והלואי שעשרה אחוז מתושבי המרכז ילכו לישע ולגליל ולנגב.
ובעז"ה נתחזק כולנו ונגדיל תורה גם ביש"ע גם בגליל וגם בנגב וגם במרכז הארץ.
בברכה
צבי קוסטינר