מצוות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 23/12/03 13:00 כח בכסלו התשסד

שאלה

למה צריך ללכת עם כיפה? ואם אפשר ללכת עם ציצית ללא כיפה? אני מרגיש שכיפה חוסמת אותי מפני השם.

תשובה

לרביד
השלום והברכה
איני בטוח שהבנתי היטב את שאלתך ומה התכוונת כשכתבת "כיפה חוסמת אותי מפני השם". אנסה לענות לפי מה שהבנתי ואני מקווה שזה יהיה לך לעזר.אכן מעיקר הדין החובה ההלכתית ללכת עם כיפה אינה כמו זו המחייבת ללכת עם ציצית, והנחיה כזו לא מופיעה בש"ס. עם זאת ברור שבימינו יש ללכת עם כיפה ואף לראות בכך סמל ו"גאוות יחידה", אין אנו בושים בדתיותנו, ואנו מצהירים על כך בריש גלי. יתכן שכיון שבעבר כל החברה שמרה מצוות, לפחות באופן מוצהר, לא היה צורך בסממן הזה , כיום לצערנו המצב שונה וישנו צורך בביטוי חיצוני נוסף של יראת שמים.ועוד שחבישת הכיפה יכולה להיות עזר בכל הקשור להימנעות מחטאים בשל מה שהיא מסמלת. נכון מה שציינת שלא טוב הוא שזה יוצר תחושת מחנק., אך חושבני שלא הכיפה יוצרת תחושה זו אלא העובדה שישנם אולי מעשים שרצית לעשות וכרגע אתה נמנע מלעשותם בשל עובדת היותך חובש כיפה. אם זה נכון אזי חבישת הכיפה השיגה את מטרתה ועצתי לך לגשת לאדם שאתה מכיר ולברר עימו את הנושאים המציקים לך וכשהם יובהרו אזי תהפוך הכיפה בעיניך למעין עטרה וכתר מלכות ולא לעול כבד.
שא ברכה
אלישע פיקסלר.