מצוות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 13/04/09 16:25 יט בניסן התשסט

שאלה

שלום לרב המכובד

אני אריאל בן 8 רוצה לשאול שאלה.

אם אבי מבקש מאחי לשטוף כלים(זה קשה לאחי)

ואני פתאום אומר:"אני רוצה לשטוף כלים"(זה קל לי ואני רוצה מצווה)

אז האם מותר לאבא להגיד "כן"?

כי אולי אני חוטף לאחי מצווה! ואסור לגנוב!

אודה לך על שתענה על שאלתי

תשובה

מועדים לשמחה!
יפה מאוד שאתה שמח לעזור בבית גם בתחום זה של שטיפת כלים.
לחטוף מצווה הכוונה שהמעשה שאתה עושה הוא בעצמו מצווה. שטיפת כלים איננו מעשה של מצווה. המצווה שבשטיפת הכלים שעליה שאלת היא מצוות כיבוד הורים, שביקשו לשטוף את הכלים. לכן אין שום בעיה לאבא לבקש ממך לשטוף את הכלים, גם אם הוא ביקש זאת מאחיך קודם. אבל אם אחיך מצטער או כועס על זה שהעבירו את הבקשה ממנו אליך, וודאי אם זה קשה לו ובכל זאת הוא מצטער, אתה צריך לחשוב איך לא לגרום לו צער ולאפשר לו לשטוף, או שתציע לו להתחלק. והעיקר שתשרור ביניכם אהבה ותמשיכו לעזור להורים ולכבד אותם.