מצב מסובך

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 18/06/06 00:17 כב בסיון התשסו

שאלה

לרב שלום!

אני בן 17 ויש לי חברה בת 17 גם כן.אנחנו אוהבים בטירוף,שנינו לא יכולים דקה בלי השני.ואנחנו גם רוצים להתחתן בעז"ה,וכאן טמונה הבעיה.לשנינו יש שאיפות בחיים ודברים שתיכננו לעשות לפני החתונה.לדוגמא אני רוצה ללמוד כמה שנים בישיבה ולעשות צבא 3 שנים.וזה דברים שאני לא מוכן לותר עליהם.בקיצור אין מצב שאני יתחתן אחרי שמינית או משהו כזה.קשה לנו מאוד לשמור נגיעה,ב"ה עוד לא היו לנו נפילות אבל אנחנו יותר פתוחים,כלומר,אנחנו יושבים ממש קרוב,נוגעים לא נוגעים כזה..וכו'.אנחנו מודעים למצב הבעייתי וניסינו להיפרד.ואחרי שבוע שבהם היא בכתה כל יום ואני הייתי בקנטים,חזרנו להיות כרגיל.בקיצור אנחנו נמצאים בבעיה.מצד אחד אנחנו לא מסולים להיפרד,ומצד שני ברור לנו שלא נוכל להמשיך במצב הקיים עוד 3-4-5 שנים.

הייתי שמח אם הייתם עונים לי מהר,כי כל יום זה עוד יום של התמודדות עם הבעיה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה
הגדרת את צדדי הבעיה מצויין!
אין פתרון של קסם למצב שבו אתם נמצאים, כניסה לקשר זוגי בגיל מוקדם זה מתכון כמעט בטוח לנפילה.
אתם צריכים לקבל החלטה מה מול מה ועל מה מוותרים, בודאי שפרידה פתאומית תוליד משברים לפחות לטווח הקצר.
מעבר לכך אין מה להוסיף, הקב"ה נתן לאדם בחירה ואף אחד לא יכול להחליף אותו בבחירה גם אם מאד מאד נוח למצוא מישהו שיוציא בשבילי את הערמונים מהאש.
אז כמו שאמרת: אפשר להיפרד, להתחתן צעירים... וחלילה וחס ליפול.
בברככת הצלחה