מפחד להתבודד בטבע

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 05/04/06 15:51 ז בניסן התשסו

שאלה

שלום לרב!

הרב יש לי המון מניעות על התבודדות זה לא מפחיד אותי כי אני יודע שרבנו כבר הזהיר על זה..

אבל עם כל זה כשאני מגיע להתבודדות יש התבודדויות שאני ממש מרגיש לכמה שניות שאני ממש מתבטל לפני הקב"ה ממש בלי לפחד שמישהו יבא או משהו אחר ממש רק אני והקב"ה..

אבל יש התבודדויות שהיצר לא עוזב אותי הוא לא נותן לי לדבר אני כל הזמן חושש שמישהו יבא..

אז אם אפשר שהרב יתן לי עצות או הבנות אחרות בהתבודדות..

(אני מכיר את האתר לב הדברים)

מצטער על גזל הזמן!

חילך לאורייתא...

תשובה

יעקב יקר,
צריך למצוא מקום שתוכל להתבודד בו ללא פחד וחשש ושתוכל להתרכז בתפילתך.
רבינו אמר שאפשר להתבודד גם באיזה חדר. אפשר גם להתבודד בבית מדרש או בית כנסת ולעשות את עצמך אומר תהילים וכדומה.
כמובן שלהתבודד בטבע זה מומלץ. אם תוכל למצוא מקום בטבע שאין לך בו חששות ופחדים - מה טוב, ואם לא - יצא שכרו בהפסדו ועדיף להתבודד במקום מוגן ובטוח
בהצלחה רבה
ארז