מפגש בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/08/08 09:23 כט בתמוז התשסח

שאלה

האם מותר לקיים מפגש משפחתי מסורתי בתשעת הימים, התאריך הכרחי מאחר והסבא טס למספר חודשים ביום אחרי, המפגש משמח אך לא יכלול מוסיקה וכד'.

בברכה, יותם

תשובה

שלום!
"משנכנס אב ממעטין בשמחה".
ודאי ראוי לכתחילה לארגן מפגש מעין זה בתקופה שאין בה בעיה של שמחה.
אמנם, מתוך מודעות למיעוט בשמחה, ומאחר ויש סיבה מדוע לא שייך לדחות את המפגש, אפשר לקיים אותו באווירה מתאימה לימים. מפגש בנימה רצינית, לדוגמה: ללא סעודה גדולה שהיא עצמה מעוררת שמחה. אפשר לדאוג שבמהלך המפגש יאמרו דברי תורה. אם המפגש משמח בגלל הילדים-הנכדים הקטנים שהם שמחים תמיד כאשר נפגשים - בילדים מתחת גיל מצוות אין להקפיד.
ונתפלל שהימים האלה יהפכו בימינו לימי שמחה.