מעשר לפירות הגינה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 07/06/02 01:39 כז בסיון התשסב

שאלה

איך מעשרים פירות וירקות מהגינה הפרטית. האם על כל פרי שאני קוטף אני חייב לעשר?

תשובה

בס"ד

א. אדם שיש לו עץ פרי או ירק בחצרו וקוטף מפירות או מהירק ומכניס לבית ורוצה לאכול- חייב בתרומות ומעשרות.

ב. מכיוון שבעלי גינה או חצר שוכחים להפריש תרומות ומעשרות בכל פעם שקוטפים יוכלו להפריש על כל הפרי שעל העץ- היאך?

אמנם אסור לתרום מהמחובר על התלוש ומן התלוש על המחובר, אך יכול להפריש מהתלוש ולומר פעם בשבוע-
"פירות אלו יהיו תרומות ומעשרות על הפירות שבעץ לכשיתלשו השבוע".

ג. חיוב ההפרשה הוא כשמכניס את הפרי או את הירק לבית.

ד- אם אוכל פרי בחצר או בגינה תלוי:
- אם אוכל אחד אחד - אינו חייב במעשר.
- אם אוכל יותר - חייב במעשר.
- בשדה אפילו אוכל יותר מאחד אחד - פטור כל זמן שלא נגמרה מלאכתן.