מעשר כספים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 21/06/06 23:00 כה בסיון התשסו

שאלה

1.אני סטודנטית המתגוררת בבית הורי (ז"א אני לא מפרנסת את עצמי) אני עובדת מעט ומרויחה כ700 ש"ח בחודש- בחלק מהסכום אני משתמשת אך חלק חוסכת. האם אני צריכה לתת מעשר מהכסף שאני מרויחה.

2. האם בשירות לאומי צריך להפריש מעשר מהכסף שמקבלים?

3. נניח והייתה תקופה שלא הפרשתי בה מעשר אע"פ שהייתי חייבת בכך, האם עלי להשלים את זה (ז"א לחשב את כל הכסף שהרווחתי בתקופה ההיא ולתרום עשירית ממנו)?

תשובה

1. במקרה זה כיון שיש לך משענת כלכלית קבועה, ראוי לתת מעשר כספים בלא נדר. ושיעורו עשירית מהרוחים.

2. התשובה כנ"ל, שאם יש משענת כלכלית ראוי לתת מעשר כספים. ואם לא אז אין צריך לתת.

3. מעשר כספים אינו חיוב גמור, אלא צורה מהודרת של קיום מצות צדקה (שו"ע יו"ד רמט ס"א), ולכן א"צ לשלם למפרע, אלא לקבל בלא נדר לתת מכאן ולהבא.
הרב דרור טוויל