מעשר כספים מכספי חתונה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 03/01/09 22:44 ז בטבת התשסט

שאלה

שלום לרב,

התחתנו לפני כחודשיים ורצינו לשאול את הרב האם אנו חייבים לתת מעשר כספים מכספי מתנות החתונה?

את הכסף נעלנו בבנק לצרכינו בעתיד, וכיום אנו מתקיימים ממשכורת נמוכה מאד שמספיקה בקושי להוצאות היומיום שלנו. שנינו סטודנטים וחיים בצמצום וקשה לי הרעיון שאצטרך כעת לתרום סכום גבוה לצדקה כאשר אנו חוסכים בהוצאות ונצטרך את הכסף בעתיד לצרכים בסיסיים, ובנוסף ההורים עוד עוזרים לנו...

האם אנו מחוייבים במעשר כספים?

תשובה

שבוע טוב!
מזל טוב!
יש דעות שמעשר כספים אפשר לתת מן הסכום שנותר אחרי הוצאות הכרחיות של צורכי הבית.
אמנם שאלתך מתייחסת לכספי המתנות ולא לשוטף כרגע.
לגבי כספי המתנות, נסו להתייחס למצב כאילו קיבלתם פחות, או - אילו קיבלתם סכום גבוה יותר, באופן שנתינת מעשר כספים היתה מביאה אתכם לסכום שיש בידכם היום, האם היית שואלת אותה שאלה?!
וממילא לאחר שנעלתם את הכסף, השאלה על אותו סכום אינה מעשית כרגע.
כרגע תעזבו את הסכום הסגור של המתנות, ותעלי את השאלה כאשר תפתחו את הסכום על מנת להשתמש בו. אז תעלה שאלה נוספת, האם עליכם לתת מעשר כולל הרווחים.
ובנוגע להתנהלות השוטפת, תתייחסו לסכום העומד לרשותכם באופן שוטף. אתם יכולים בינתיים, כמו שכתבתי למעלה, להוריד את הסכום הדרוש למחיה מינימלית ומן הסכום שנשאר לתת מעשר, ואם לא נשאר - להשתדל לתת משהו אופן קבוע.
ה' יברך אתכם שיחד עם בניית בית איתן בכל המובנים לא תצטרכו לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם כי אם לידו המלאה, הפתוחה, הקדושה והרחבה של רבונו של עולם.