מעשר כספים מהברוטו או מהנטו?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 30/01/03 17:44 כז בשבט התשסג

שאלה

אני מעונין לתת מעשר כספים.

1.האם מהברוטו או מהנטו? שהרי הניכויים מהשכר חוזרים אלי בדרך עקיפה

2.למי לתת באיזה סדר עדיפות?

3.איזה הוצאות שיש לשם הבית ניתן לקזז מהמעשרות?

תודה

תשובה

שלום.
1. אפשר להפריש מהנטו (כי מהמיסים עצמם חלק הולך לעניים)
2. מעשר כספים עיקרו לעניים. במקרים מסוימים ניתן לחלקו למצוות נוספות - רצוי לשאול שאלת חכם - כל מקרה לגופו.
3. סדר העדיפויות הוא כנ"ל. לאיזה עניים - ע"פ ראות עיניך. וחז"ל אמרו - "עניי עירך קודמים".
4. כאשר המצב הכלכלי דחוק אפשר לקזז הוצאות ילדיו שהם מעל גיל 6 (שו"ת 'שאילת שלמה' ח"ח סנ"ו) וכנ"ל - למצוות נוספות.

ברכה והצלחה

צוות שו"ת ישיבת מעלות