מעניין אותו מה חוושבים עליו.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/01/03 13:20 כט בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב.

שלום!

מה דעת הרב בענין זה:

אדם שלא אוהב שחושבים עליו שהוא משקר. האם יש בזה גאוה?

תודה רבה!

תשובה

שלום לשואל הנכבד!

הא-לוקים עשה את האדם ישר, וכל אדם צריך ורוצה להיות ישר ונאמן, ובודאי אינו חפץ להיות שקרן, ולא רוצה שיאמרו עליו כי שקרן הוא. מי אוהב שחושבים עליו שהוא משקר?
הלא האדם צריך להיות נקי מה' ומישראל. וצריך להסיר מעל עצמו לזות שפתיים.
הכרת ערך עצמך איננה גאווה, אדרבה היא מחייבת את האדם.
כי בשעה שהאדם יודע מה ערכו בכל הבחינות הטובות ולהיפך, אזי הוא מחוייב יותר.
גאווה היא כשאתה מתרברב ומתגאה בכך שלמשל אינך גאוותן.
או אתה מתרברב בזה שאינך שקרן.
אבל מי ששמח בזה שהוא ישר, מי שעצוב שחושבים עליו דבר שקר שהוא שקרן אין בכך כל גאווה.
ואדרבה, אדם צריך להיות נקי זך וישר ואם חושדים בו שיעשה הכל כדי לנקות את עצמו מחשד ולא לגרום למישהו שיחשוד בו.
ואך זאת יזכור –
כי כל מעשיו – יהיו לשם שמיים.