מעבר דירה בחול המועד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/08/09 13:46 י באלול התשסט

שאלה

שלום!

אנחנו מתכוננים למעבר דירה בע"ה. כמו כן, בעלי ואני סטודנטים, ובע"ה אני אמורה ללדת בקרוב (לפני המעבר). הדירה מתפנה ביום חמישי לפני סוכות (חג ראשון של סוכות יוצא בשבת). האפשרויות שלנו הן: 1) לעבור ביום חמישי או שישי- אך זה יהיה לחוץ מבחינת סידור הדירה החדשה לפני המעבר- נקיון צביעה וכדו', וגם לוקח סיכון שאולי לא תתפנה בזמן, ונצטרך לבטל את ההובלה.2) לעבור אחרי סוכות- אך נצטרך לשלם עוד שכר דירה בדירה שאנחנו גרים עכשיו, וגם זה יתן לנו פחות זמן התארגנות בדירה החדשה- הלימודים מתחילים. 3) לעבור בחול המועד- זה התאריך שנראה הכי נח אך אנחנו לא יודעים אם מותר לעבור דירה בחול המועד, ובמיוחד בסוכות שכל עניינה לגור בדירת ארעי ולא לעבור לדירת קבע...

נודה לתשובתך האם מותר לנו בנסיבות הללו לעבור דירה בחול המועד?

תודה מראש (וסליחה על האריכות, היה חשוב לי לפרט את הנסיבות)!

תשובה

שלום וברכה,
תזכו ללידה קלה ולגדל את ילדכם בבריאות ובאופן המועיל.

אסור לעבור דירה בחול המועד כמפורש בשו"ע סימן תקלה.
אין הבדל בין סוכות לפסח אלא זה מדין קדושת חול המועד. (מלאכות המפורשות בשו"ע - חומרתן גדולה יותר)

לפיכך אין ברירה אלא שתעבור ביום חמישי (לדעתי אסור לכם לעבור ביום שישי כי אז אתם עלולים להתקע לא כאן ולא שם למשך כ 10 ימים.

האפשרות השניה היא לעבור באסרו חג או לאחריו - ואין ברירה על מצוות משלמים כמו שקונים תפילין ואוכל לשבת כך משלמים על קדושת המועד. חול המועד הוא כמו חג ואין עושים בו מלאכה פרט להנאות המועד הישירות כמו בישול נסיעה וכד'.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה
דוד לוי