מספר שאלות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 24/12/02 18:12 יט בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

יש לי מספר שאלות שאשמח אם הרב יענה לי עלי'הם:

1- האם לפני ק"ש שעל המיטה, מותר לאישה להגיד "הריני מוחלת", ולא "הריני מוחל"?

2- אם ההורים של חברתי נסעו, אני יכולה לבוא לישון אצלה בבית כשאחיה הגדול נמצא- ללא השגחת מבוגרים?(יש לציין שאני בת 15, והוא בערך בן 21)

3- אם יוצא שאני מאחרת לתפילה בשבת (בבוקר), עלי להצטרף למנין ולהשלים אח"כ, או להתפלל כרגיל (ואם אסור- אולי מותר בחדר נפרד או בצד ולא יחד עם שאר המתפללים)?

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום לשואלת!

א. ראשית בהחלט את יכולה לומר בקריאת שמע על המיטה "הריני מוחלת וסולחת" כפי שאת אומר בבוקר "מודָה אני לפניך" לשון נקבה.
ורק פסוקים אין לשנות אותם מלשון זכר לנקבה.
אך כשם שהאשה אומרת שאר לשונות תפילה בלשון נקבה כן גם בדבר הזה.

ב. כאשר את עם אחותו והיא כמוך אתן יכולות להיות יחדיו, רק תקפידי שלא להיות איתו לבד בחדר כזה או אחר.
ואם את חושבת שהבחור אינו צנוע חלילה המנעי מלהיות שם מבלעדי הוריו.

ג. לגבי איחור לתפילה אם הגעת בערך לפני "נשמת", תאמרי ברכות השחר "ברוך שאמר" ו"נשמת" ותצטרפי אליהם. ואחר כך תשלימי.
אם לא, תתחילי מהתחלה, ותקשיבי כמובן לקריאת התורה.
בהצלחה רבה.