מסלול השילוב

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 13/03/05 20:22 ב באדר ב'

שאלה

רציתי לדעת מה דעתו של הרב על מסלול השילוב שבו החיליים משרתים שלוש שנים ככל חייל חילוני וכן לומדים בישיבה שלוש שנים (השאלה היא מבחור שלומד בישיבה כזו וחושב על הסדר)

תשובה

שלום וברכה

מסלול השילוב בנוי על רעיון יפה: לשרת בצבא שלש שנים ככל חייל אחר.
הבעיה במסלול זה היא, שקשה לצמוח בלימוד התורה ביחד עם שירות צבאי מלא.
מבחינה זו בישיבות הסדר רבות המצב טוב יותר. בישיבות אלה מצליחים התלמידים בצד שירותם הצבאי, להפוך לתלמידי חכמים של ממש.
ככלל, ישנה חשיבות רבה בבנין עולם תורה ציוני דתי. לישיבות ההסדר חלק מכריע בבניין זה, וזו אחת מהמטלות המוטלת על כתפי הדור הזה.
הגישה של ישיבות ההסדר היא שלימוד התורה בישיבה הוא למען כלל ישראל, וזה מה שמאפשר לנו לקצר את השירות הצבאי.

השאלה איזה מסלול עדיף צריכה להבחן לא רק באופן תיאורטי, אלא גם לפי התאמה אישית.
עליך לשאול את עצמך מה מתאים לך - האם תוכל לנצל כהלכה זמן לימוד יותר ארוך?
האם אתה כשרון צבאי מולד, שרצוי שישרת שירות צבאי מלא? (אולי גם אז כדאי ללכת למסלול קצונה דרך ישיבת הסדר?)
באיזו מדה אתה בנוי להתקדמות הרוחנית הבאה מלימוד תורה אינטנסיבי זמן רב יותר? וכיוצא באלה.
ההחלטה צריכה לבוא לאחר שקלול של התפיסות העקרוניות עם ההתאמה האישית.

בהצלחה והחלטה טובה.