מסיונרים!

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 14/12/10 23:14 ז בטבת התשעא

שאלה

שלום הרב מצאנו ספר שהשם שלו "ברכת החיים והשלום"- דרכים בטוחות להצלחה וצמיחה רוחנית.

לספר אין הוצאה לאור אך כתוב כי הם השתמשו בספר העונה לשם " סודות האהבה של הטאו" ובספר "תורת פרויד" בתוכם העינינים כתוב ראשי פרקים של:

הפסיכולוגיה של פרויד

נפוליאון היל,על מין והצלחה

דעת הנוצרים

תורת הטאו הסינית

הגדמה לחכמי ישראל

הרמב"ם

רבי נחמן מברסלב

ועוד.

יש לנו חשש כי הספר שייך לכת מסיונרית כזו או אחרת, בגלל תווכן העינינים ומעט בעיון של הספר

קיבלנו את הספר מאדם זר שמסתובב בתחנה מרכזית בבאר שבע, דבר שמעצים את החשד כלפיו.

אם הרב יוכל להחזיר לנו תשובה בהקדם לגבי הספר כדי שנוכל לדעת לפעול בהתאם..

תודה רבה לכם.

תשובה

שלום,

כמה שהצלחתי לעמוד על תוכן הספר דרך האינטרנט לא התרשמתי שמדובר בנצרות.
הספר עוסק רובו ככולו במה שנקרא "תיקון הברית" כלומר בחובה על האדם לקיים יחסי מין של קדושה ולשמור על מקום ברית המילה כדי לא לחללו. מחבר הספר מאמין שזהו סוד הגאולה.
שוב לא עברתי על כל עמוד ועמוד אבל בעיקר על הפרקים שהכותרות שלהם עלולים לסמן תוכן נוצרי על פי מילות קוד של מסיונרים נוצריים.
לא נראה כל כך ספר בשבילכם, אבל לא נצרות.
בברכה, דוב ברקוביץ