מנה שניה בחדר אוכל האם מותר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 12/11/06 21:59 כא בחשון התשסז

שאלה

בחדר האוכל בישיבה יש אוכל ויש מנה עיקרית מהמנה העיקרית מותר לקחת רק מנה אחת זה בכלל לא מספיק כמו לרוב הישיבה שרוצה שנים או שלושה האם מותר לי לקחת שנים כי הרי אני משלם כל חודש לישיבה מספיק כסף ואני רוצה לאכול כמו שצריך תודה

תשובה

אני משוכנע שהנהלת הישיבה מעוניינת שגם בנושא המזון ירגישו התלמידים כמה שיותר טוב, במסגרת אפשרויותיה המצומצמות. וכך גם כל אחד מן התלמידים צריך לדאוג לא לפגוע בחבריו. שתי סיבות אלה מספיקות להבין שכמות האוכל מכל מנה לא יכולה לעבור את הקצבת הישיבה. תלמיד שלוקח מן המנה העיקרית יותר מן המותר או שישאיר חברים ללא מנה עיקרית, או שיחייב את מטבח הישיבה להוציא כמות שלא תוכננה, או שניהם. מעשה זה יש בו בעיה חברתית מוסרית ואף יותר מכך. אגב, טענת התשלום ידועה, אבל מי שמצוי בנושא יוכל להרגיע אותך שעלות שהותך בישיבה גבוהה בהרבה מן התשלום אותו משלם התלמיד שמשלם את התשלום הגבוה ביותר. מה שאני מציע לך (כמו גם לתלמידי ולילדי...) שתשלים את החסר בתוספת הפחמימנית – אורז, תפוחי אדמה, פתיתים וכדומה, או בלחם שהם בדרך כלל פחות מוגבלים.