ממונות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 14/01/06 21:24 יד בטבת התשסו

שאלה

מעשר כספים, האם ניתן לקנות בכסף זה ספרי קודש - תנ"ך, פירושים של רבנים או גם חוברות של שיר השירים ופרק שירה?

תודה!

תשובה

שלום,

האחרונים נחלקו בשאלה האם מותר לקנות חפצי מצוה, כמו ספרי קודש, בכספי מעשר כספים. יש האוסרים זאת מכל וכל, ומצריכים לתת את הכסף לצדקה דווקא* ויש המתירים לקנות בו ספרי קודש, אולם בתנאי שישאיל אותם לאחרים, ואז מותר גם לו ללמוד מהם. כמו כן יש לכתוב בתוך הספר שנקנה מכספי מעשר, כדי שייזכרו שהספר אינו שייך לגמרי לבעלים, אלא יש לאפשר גם לאחרים להשתמש בו.

להלכה פסק החפץ חיים בספר "אהבת חסד" שמותר לקנות ספרי קודש בכספי מעשר, באופן שנזכר לעיל. אולם עדיף לתת את הכסף לצדקה, ולקנות ספרים בכספו הפרטי, אלא אם כן אין ביכלתו לעשות זאת.

בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il