מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 10/03/21 15:59 כו באדר התשפא

שאלה

בס"ד

לרב שלום וברכה,

יש לי 2 שאלות בקשר למכירת חמץ.

1. אני לומד בישיבה תיכונית עם פנימיה, אם אני רוצה למכור חמץ (שאולי) נישאר לי שם, מה אני עושה, אין לחדר שלי כתובת.

2. אני מדריך ובקשר למכירת חמץ שנישאר בסניף,

החמץ הוא הפקר בד"כ והוא לא של אף אחד, השאלה היא מי יכול למכור את החמץ הזה, מי הוא הבעלים של הסניף?!

תודה רבה,

אוהד.

תשובה

1. אתה מציין את ההגדרה הברורה ביותר למיקום החדר, כפי שתגדיר למי שרוצה לבקר אצלך איך להגיע לחדר.

2. לא תמיד פשוט מי הבעלים של הסניף, לכן חשוב מי אחראי על הנעשה בתוך הסניף: אם זה הקומונר, צוות ההדרכה, ועד הורים וכדומה. אם כמדריך אתה חושש שאין מי שלקח אחריות בקש אתה מן הקומונר/ית יפוי כח למכור את החמץ בסניף.

אגב, לא שאלת מיהו הבעלים של הישיבה והיה פשוט לך שאתה מוכר את החמץ בחדר. זה נכון כי אתה נחשב שוכר החדר והשוכר הוא שחייב לבדוק ולמכור את החמץ. נשארה בעיה שבפנימיה אין לך אפשרות לתת לגוי הקונה את החמץ להיכנס לקחת אותו, לכן גם מנהל הישיבה צריך למכור באופן כללי את החמץ בישיבה כולל הפנימיה וראוי לתת לו יפוי כח למכור את החמץ שלך.