מי משלם?

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 16/01/07 17:46 כו בטבת התשסז

שאלה

שלום,

זה מקרה קצת מסובך אני מקווה שאני יצליח להסביר את המקרה בדיוק.

במהלך ההפסקה חבר שלי התחיל להקניט אותי (כל מיני דברים קטנים אבל מעצבנים). אחרי פעמים שבקשתי ממנו להפסיק הבאתי לו אגרוף, הוא החזיר לי בעיטה ופגע לי בMP3. המסך של הMP3 נשבר (הMP3 מנגן כרגיל), אין אפשרות להחליף רק את המסך. האם הוא צריך לקנות MP3 חדש? או שהוא פטור? ואם כן מה עושים עם הNP3 השבור?(אם אפשר בבקשה גם את הסיבות)

תודה מראש בראל

תשובה

יש לאדם רשות להתגונן אבל רק במידה הנצרכת,ולכן אם יש כאן פגיעה על ידי הבעיטה מעבר להתגוננות ישנן חיוב תשלומי נזק.(חו'מ תכא סעיף יג) התשלום הוא הפער בין מחיר של מכשיר חדש לבין מכשיר פגום כזה.
הרב בר-אלי