מיתה וחתונה הילכו יחדיו?

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 09/11/06 08:45 יח בחשון התשסז

שאלה

ב"ה שלום ורב שלומות ,יישר כוח ותודה רבה על הזמן והסבלנות!

אח שלי ב"ה רוצה להתחתן באיסור הקיץ,

הבעיה היא שבי"ז תמוז נפטר אח שלי הקטן{הוא היה צמח מגיל קטן..}

שאלה:האם מותר לו להתחתן לפני שמסתיימת השנה?הבנתי שאחים יוצאים מאבל אחרי חודש הבעיה היא שהורים יוצאים מאבל אחרי שנה ואם עליו לחכות שנה האם יש תאריך מומלץ להתחתן בו?

תשובה

תנחומים על פטירת האח הקטן וברכת מזל טוב לקראת נישואי האח הגדול.
אבלות שנים עשר חודש היא רק על פטירת אביו ואימו. על אח וגם על בן מנהגי האבילות הם שלושים יום. מנהגי האבילות גם שלך ואחיך וגם של הוריך נסתיימו כבר וככל שאפשר להקדים את מועד החתונה, עדיף.