מירק

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/12/03 02:03 כז בכסלו התשסד

שאלה

שלום רב,

שמי חנה (שם בדוי) ויש לי חברה שמתכתבת במירק שזה מן כזה צ'אט שיש בו בנים (לדתיים) לה יש גבולות והיא משתדלת לא להתכתב עם בנים מירק זה לדתיים מכל הארץ והיא אומרת שזה נחמד כי את נפגשת עם בנות במחשב ואז עם התנועת הנוער את נפגשת איתה ורואה מי היא וזה ממש נחמד.

אני ממש נגד זה אני התנסתי בזה ויצאתי משם משום שדבר ראשון אמא שלי אמרה לי דבר שני רגשתי בעצמי שזה לא הדבר הכי ראוי שאפשר לעשות דבר שלישי זה פוגע בי - כי ססביבתי חושבת שזה דבר גרוע.

מה להגיד לחברתי?

ומה דעתך על כך?

תודה רבה,

חנה.

תשובה

לחנה
השלום והברכה
אכן הסכנה בהתכתבות אנונימית ,ידועה.
לא תמיד השם שאיתו משוחחים הוא השם האמיתי, ורבות ההתחזויות במקרים אלה, גם של בנים המתחזים לבנות וכדומה.
בעיה נוספת היא חוסר ההיכרות האישית מביא לעיתים לאכזבות גדולות .
לכן ברור שעדיפה היכרות אמיתית ואמיצה באופן אישי כי רך כך נוצר קשר משמעותי.
מאידך לעיתים בדרך זו של היכרות נבנים חברויות אמיצות והצ'אט הוא כלי עזר בתחילת החברות.
לכן כדאי לברר מדוע חברתך מאוד צריכה את הדבר הזה, כדאי לדון עימה על הסכנות הצפויות , לראות עד כמה היא מודעת לסכנות ואז גם אם היא תמשיך זה יהיה באופן אחראי , מבוקר ונכון
בכל מקרה מומלץ שבמקרה שמתחיל קשר משמעותי, מתחילים לגלות דברים אישיים וכדומה, כדאי אז לא להמשיכו ולהעמיק אותו לפני שנקשרים בעוד כמה אופנים, מבררים מהם הפרטים האמיתיים ורואים מיהו האדם, אחרת עלולות להתפתח חברויות מזיקות שקשה להפסיק אותן בגלל הקשר הרגשי
ישר כחך על אהבתך לחברתך, המשיכי לאהוב אותה לוחזקה, כמו את עצמך.
שאי ברכה
אלישע פיקסלר