מיקסר

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 26/08/08 14:35 כה באב התשסח

שאלה

האם אפשר להשתמש בוו הלישה (ממתכת) של המיקסר להכנת בצק פרווה וגם בצק חלבי או שמזמן שהוכן בו בצק חלבי כל הבצקים שיוכנו בהמשך יהיו חלביים ולא יהיה ניתן לאכול אותם בסעודה בשרית?

הקערות שונות, יש קערה פרווה ויש קערה חלבית.

תודה!

תשובה

שלום,

קשה לענות במדויק על שאלות כאלו בשלט רחוק. יש הרבה פרטים בעניין. הכי טוב שתלכי לרב קרוב אליך ותשאלי, שיוכל לברר אתך את פרטי המצב עליו את שואלת.
מה שאפשר לקבוע באופן כללי הוא שיהיה בודאי מותר לאכול את הבצק הפרווה עם בשר עם יתקיימו התנאים הבאים:
א. ניקית בצורה טובה את הוו ואת מקום החיבור של הוו למיקסר.
ב. עברו 24 שעות בין לישת הבצק החלבי לבצק הפרווה.
ג. הבצק קר.
ד. אין בבצק חמרים חריפים כמו שום ובצל.
בברכה, דוב ברקוביץ