מים חמים בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 07/03/06 21:08 ז באדר התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב.

האם מותר להתרחץ בשבת במים שהתחממו בדוד שמש?

תשובה

לשואל שלום.
ישנו איסור לרחוץ את כל הגוף בשבת במים חמים בין אם הם התחממו קודם השבת בדוד שמש ובין אם הם התחממו בדוד חשמלי.
לגבי השתמשות במים חמים לצורך שטיפת כלים, ידיים פנים וכדו' נחלקו הפוסקים. לאשכנזים וחלק מהספרדים - אסור. לספרדים (לפי הרב עובדיה ועוד פוסקים) מותר.
לגבי רחיצת כל הגוף במים קרים, שוב, לאשכנזים אסור לספרדים מותר.
צריך להזכיר שגם למי שמותר להתרחץ בשבת ישנם בעיות נוספות כגון: סחיטה של השער במגבת (לכן יש להתנגב בנחת) וחפיפה בסבון (לכן יש להשתמש בסבון נוזלי)

בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il