מים אחרונים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 30/11/03 14:53 ה בכסלו התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום,

לפני כמה זמן החלטתי לנהוג לעשות מים אחרונים, יש לי שתי שאלות בעניין. א. המים אחרונים יכולים להיות גם בנטילת ידיים שאחרי השירותים? ואם כן, מתי אני מברכת אשר יצר? ב.השאלה לא קשורה דווקא למים אחרונים- אבל האם אני יכולה לבטל את ההחלטה שלי שקבלתי על עצמי לעשות מים אחרונים? או כל מנהג אחר שאני מקבלת על עצמי?

תודה רבה וישר כח גדול!

תשובה

שלום וברכה

ישר כח שקבלת על עצמך קבלה חיובית. והתקדשתם והייתם קדושים - אלו מים אחרונים
אם את יוצאת לשרותים עדיף ליטול ידיים ולברך אשר יצר ולאחר מכן ליטול מים אחרונים כדי לסמוך מים אחרונים לברכת המזון ללא הפסק.
כל דבר שאינו הלכה צרופה צרופה אלא מנהג טוב ניתן לעשות עליו התרת נדרים

בברכה
מאיר נהוראי