שאל את הרב

מיילים מטרידים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 19/01/09 14:48 כג בטבת התשסט

שאלה

בזמן האחרון אני מקבלת המון מיילים בנושאי מחלות-שבתוכן המיילים כתוב דברים כמו "אני אבא צעיר בן 29 לתנוקת מתוקה שגילו לאחרונה כי חלתה בלוקמיה, התרופות למחלה יקרות מאוד ואני ואשתי לא יכולים לעמוד במחירים.. העזרה היחידה שתוכלו לתת לנו היא לשלוח את המייל הזה ולהפיץ אותו-ועל כל מייל שנשלח נקבל 25 סנט. אם אתם לא שולחים אין לכם לב!"

במקביל, נשלחים מיילים מרובים ובהם נדרש באופן דחוף שלא לשלוח את המיילים האחרים (בנושאי המחלות) בטענה שהם שקרים ושהכספים שעליהם מדובר נתנים לטרוריסטים רשעים-ובכך שאני שוחלחת את המיילים האחרים אני מממנת פיגועי טרור.

מצד אחד, כולי מרחמת על הסיפור של המחלות (על האמותות ששולחות את המיילים האלו)וזה נראה כמצווה גדולה לשלוח את המיילים האלו.

ומצד שני- האם אלו באמת שקרים?

והשאלה שלי היא: עדיף לא לשלוח שום מייל?

תודה מראש.

תשובה

מסתבר שיש מיילים אמיתיים ויש שקריים. את יכולה לשלוח את המיליים בתוספת כיתוב האומר כי את לא בדקת את נכונות המידע ומי שרוצה לתרום להם, ראוי שיבדוק את מהימנות הסיפור.
מכל מקום אין חובה עליך לשלוח שום מייל.

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות