מידות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/02/06 15:05 כא בשבט התשסו

שאלה

כבוד הרב,שלום,רציתי לשאול לגבי משהו שמאוד מפריע לי ואני לא יודעת איך להתמודד איתו,אני בחורה דעתנית וקוראת לעצמי "פמינסטית"והרבה פעמים אני יוצאת נגד כל מיני גורמים בדת שמחשיבים את הבנות לפחות או חושבים שבחורה צריכה רק להתחתן ולגדל ילדים?

תשובה

אין מקורן של תפיסות אלו בדת ישראל . כדי לשמור על כבודה של האשה אין צורך להיות פמיניסטית אלא יש ללמוד את התורה ולראות כי היא דאגה לכבודה של התורה יותר מכל לוחמות הפמיניזם למינהם שבשם כבודה וחירותה של האשה ביזו את מעמד האשה בישראל , את גופה ואת כבודה וצניעותה .
אמנם , נכון הדבר כי ישנם תחומים בהלכה שבהם לגברים יש יכולת להיות משפיעים בהן יותר מהאשה אך זה לא בא בעקבות זלזלול בכבודה ומעמדה .