מחשבות טורדניות.

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 16/12/15 17:58 ד בטבת התשעו

שאלה

שלום,

יש לי מחשבות טורדניות (מחשבות שסתם צצות במחשבה ואני לא רוצה בהן).

מאז שקראתי אפשהו המחשבות על צדקה יכולות להיחשב כנדר - יש לי הרבה מחשבות כאלה ו לפעמים צצות לי מחשבות שאתרום לכל מי שנזקק או מחשבות אחרות ואני לא יכול להגיד בלי נדר כי אני נמצא ליד אנשים וזה לא תמיד מתאים.

האם אני פשוט יכול להמשיך הלאה והאם זה לא באמת נחשב נדר ?? תודה רבה.

תשובה

לשואל שלוםרב.
נדר במחשבה זה כאשר האדם ממש חושב שהוא נודר לתת צדקה, רק לא הוציא זאת בפה. אבל הרהור אקראי לתת משהו עדיין אינו נדר.
זה נכון שבעתיים במקרה שאת מתארת, שמדובר על מחשבות טורדניות, לא רצוניות אלא ספונטניות שקופצות לראש בלי תכנון והגיון.
לכן אם אינך מתכוונת לכך אין זה נדר וין לחשוש.
בכל מקרה כדאי לומר בפה כמו שאנו עושים בהתרת נדרים לפני ראש השנה, שכל נדר צדקה במחשבה אינך מתכוונת אליו ואינך רוצה בו אלא אם כן תאמרי אותו בכוונה ובפה.
בברכה
אפי קיציס