מחנות של קונסרבטיבים בחו''ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/03 12:27 יב בשבט התשסג

שאלה

האם מותר ללכת למחנה קונסרבטיבי בחו"ל (שבו משתתפים גם ילדים אורתודוקסים) במידה והאוכל כשר לחלוטין, יש אפשרות לתפילות שבהן נשים לא עולות לתורה, שמירת שבת היא מוחלטת ובעצם אני לא אאלץ לעבור על שום ציווי?

בתודה רבה!

סיון.

תשובה

בס"ד

אסור כיון שהאוכל היא הבעיה הקטנה ביותר שם. הבעיה הגדולה היא החינוך שלהם שמשמעותו שהתורה אינה מהשמים. אע"פ שיש כאלו שלא אומרים זאת במפורש. יש בניהם שאומרים זאת במפורש ויש כאלה שמעשיהם אומרים זאת במפורש. לכן - אסור.

מחכים לכם בארץ ישראל.