מחויבות למעביד

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 15/05/06 19:18 יז באייר התשסו

שאלה

שלום הרב

אני עובד כמדריך חוגים בבתי ספר .המעביד שלי -אדם פרטי שעובד מול העירייה .אנו לא סיכמנו בע"פ או בכתב לא תאריך שאני מחויב לעבוד עד אליו, או באיזה תנאים .אני חושב לעזוב לטובת משהו יותר מקצועי איך אני אמור לעשות זאת .חייב להודיע מראש ... וכו ...

תשובה

פועל יכול לחזור בו בתנאי שאין זה "דבר האבד" (חושן משפט סימן של"ג) אם ניתן למצוא מחליף אז עליך להודיע פרק זמן סביר מראש, להערכתי 14 יום. אם לא ניתן למצוא מחליף עליך לסיים את פרק הזמן המצופה ממך – קורס וכדומה.
הרב בראלי