מזון דגים שאינו כשר לפסח דחוף

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 06/04/06 22:25 ח בניסן התשסו

שאלה

אני מגדל דגים בביתי ועד כה האכלתי אותם באוכל ששהוא חמץ.האוכל שלא נאכל נשאב ע"י הפילטר וכעתיהיה קשה ביותר לנקות את הפילטר (יש בו ספוג הקולט את הליכלוך)1.האים יש הקלה בהלכה לגבי דבר מסוג שכזה או שיש דרך להכשיר את הפילטר?

2. עד כה בפסח לא ניקיתי את הפילטר כלןל האים חטאתי התשובה דחופה מאוד תודה

תשובה

נסה לנקות את הפילטר באופן יצירתי. במידה ולא תצליח, החמץ שבפילטר יבטל כאשר תבטל את החמץ, מלבד זאת שאני מניח שהוא אינו ראוי למאכל כלב, עובדה שמקילה מאוד ביחס אליו.
אם אכן החמף שבספוג לא ראוי למאכל כלב, לא חטאת בשנים עברו. אם הוא כן, לא עברת על מצווה מן התורה, כי מהתורה מספיק לבטל את החמץ, אלא לא קיימת מצוות חכמים.
שתזכה לחוג את פסח כהלכתו, חג כשר ושמח!