מזוזה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/06/02 17:47 כד בסיון התשסב

שאלה

אנו שוכרים דירה בבית משותף. בפתח הבנין היתה קבועה מזוזה עד שהיא נגנבה. כל דיירי הבנין שומרי מצוות, ובכל זאת ועד הבית לא קובע מזוזה חדשה. האם קיימת בעיה הלכתית לגור בבנין כזה? האם מוטל עלי, כדייר, לקבוע מזוזה חדשה אם אין הדבר מתבצע על-ידי ועד הבית? ומה לגבי החשש מפני גנבה? (נראה לי שחשש זה הוא הסיבה לכך שועד הבית אינו קובע מזוזה)

תשובה

אריאל שלום,
מותר לגור בבנין שאין בו מזוזה.
אולם אם כל החשש של ועד הבית שמא יגנבו שוב את המזוזה,אני יכול ליעץ לכם מה שעושים במקומות רבים,שחוצבים בקיר ומכניסים את המזוזה כך שאי אפשר להוציאה.
וכך ראוי ונכון לעשות.

בברכה,
שמואל זעפרני