מורה שלימד טעות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 05/01/05 00:02 כד בטבת התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפעמים יש מורים בבי"ס שלי שמלמדים דברים לא כל כך נכונים (לפי מה שאני מבינה). הבעיה היא בעיקר בשיעורי תורה שאז צריך להבין את פירושו של פרשן מסוים והמורה מפרשת אחרת ממה שצריך. (אומנם אני לא בטוחה במאה אחוזים שיש טעות שהרי זה איך שאני מבינה, אבל יש מקרים שזה אפילו 90 אחוז). מה אני צריכה לעשות, האם להגיד משהו למורה על כך? וגם אם להגיד- באיזה צורה להגיד שלא תעלב?

כמו כן- פעם הרב שלנו לתושב"ע לימד אותנו ששיעור חיוב בברכת מזון הוא כביצה, לפי מה שאני יודעת זה כזית.האם זה באמת ככה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כולם יכולים לטעות ובכיתה יש צורך לדון ולהתווכח גם עם המורה והכל יעשה בנימוס ובדרך ארץ

חיוב ברכת המזון הוא כזית

בברכה
מאיר נהוראי