מוזיקה לועזית

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 16/02/05 19:34 ז באדר א'

שאלה

שלום רב,

אני שומע שירים בלועזית כי הטעם שלי הוא נוטה יותר לקצב שלהם, האם האזנה :

1. שירים של בנים

2. שירים של בנות

1.לפי ההלכה מותרת ומה השלכותיה.

2.לפי הקבלה האם זה משפיע איפושהו בנשמה?

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור על שמיעת שירים לועזיים, אלא אם כן תוכנם אסור.

2. שירת נשים ברדיו וכיו"ב שנויה במחלוקת. יש אוסרים ויש מתירים.

אינני יודע לענות על פי חכמת הקבלה. מסתבר שכל מה שאדם עושה משפיע על נשמתו. אלא שאין אנו יודעים איך.
יתכן שיש מוזיקה שהיא מאד ייצרית או משפיעה באופנים אחרים.
הבעיה בשמיעת מוזיקה לועזית אינה רק בגלל השפעות מסוג זה, אלא משום שפעמים רבות מאחורי הרצון לשמוע מוזיקה לועזית מתחבא רצון להשפעה תרבותית כללית. עליך לבחון את עצמך בנושא זה.