מוזיקה לועזית---דחווווווווווווף

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 07/11/06 15:54 טז בחשון התשסז

שאלה

שלום רב לכם!!

אני יודעת שיש בעיה לשמוע מוזיקה לועזיתולכן אני לא שומעת..

רציתי לדעת אם מותר לשמוע מוזיקה לועזית על מנת לתרגל לקראת הבגרות באנגלית את הבנת הנשמע..??

תודה רבה לכם...אני ישמח אם תענו לי בהקדם האפשריי.

תשובה

כפי שאת אכן כותבת, בשמיעת מוסיקה לועזית (וגם לא כל מוסיקה עברית!) יש בעיה אבל אין איסור. טוב את עושה שאינך מאזינה בדרך כלל למוסיקה שעלולה להשפיע עליך באופן לא חיובי. לפי שאלתך, את מתכוונת למוסיקה שיש יחד איתה גם מילים. כאן נוספת בעיה לתוכן המילים. גם אם אין במילים איסור, כגון שאין בהן לשון הרע או ניבול פה וכדומה, הרי שעלולה להיות להן השפעה שלילית כללית, הנוספת על המוסיקה. לכן ראוי להימנע משמיעת מוסיקה זו גם אם מטרתה להתכונן ל"הבנת הנשמע"? ובמיוחד, אם כבר תירגלו את כיתתך בהבנת הנשמע, סוג וצורת הדיבור בקטע שונה מהותית ממוסיקה כך שאינו עוזר באופן משמעותי. כדאי לך ולכיתתך לבקש מן המורה מספר דוגמאות (אני משוכנע שהמורה עושה זאת ללא עצתי...), מה שיועיל יותר משמיעת מוסיקה, וכך את מרויחה כפליים. בהצלחה!