מה רע במכון הוראה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 09:30 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום!

יש מקומות שיצאו נגד המכון הוראה.

מה רע במכון?

א. האם הבעיה ששם לומדים לא לשמה- אז הרי נאמר "מתוך שלא לשמה"...

ב. אם הבעיה היא שלומדים תנ"ך בצורה לא טובה, אז הרי אפשר ליצור מצב שלא ילמדו באופן כזה.

בקיצור, מה בדיוק הבבעיה במכון הוראה.

ג. ואיך אפשר להסביר את הישיבה שבה לומדים במכון הוראה?! - האם נאמר שהם "דפוקים"? (או משהו כזה?) הם לא מבינים מה זה ללמוד תורה?

איפה הויכוח כאן?

תודה!!

תשובה

בס"ד

א- רוצים לגדל בחורים שיהיו "גדולי תורה" ואם אתה שם להם מול העינים "תעודת הוראה" הם עלולים לראות אותה כמטרה. לכן זה לא רע אמתית - זה רע חינוכית למי שרוצה לגדל את "גדולי הדור".

ב- יש לימוד תנ"ך של אלה הלומדים בספרי פירושים על התנ"ך. בישיבות רוצים ללמד איך לכתוב את הספרים הללו.

ג- הישיבה הזו שמתירה ללמוד ל"תעודת הוראה" חושבת שלימוד "תעודת הוראה" הוא חשוב מאוד לרוב הגדול של תלמידיה למצב בו הם נמצאים. והיא מקווה שזה לא יפריע להם לעתיד.

ומכולם כולם תבוא הגאולה.